wekelijkse les

Postnatale yoga

Na de zwangerschap en bevalling heeft jouw lichaam tijd nodig om weer te herstellen en een nieuwe balans te vinden. Zowel lichamelijk als emotioneel is er veel veranderd. Je lichaam is anders, de dagen (en nachten) zijn anders. Dit kan een mooie, maar ook lastige ontdekkingstocht zijn. In de lessen besteden we aandacht aan fysieke oefeningen om je rug, bekkenbodem en buik te verstevigen. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning, ademhalingstechnieken en zachte yogahoudingen om het lichaam diep te kunnen ontspannen. 

Postnatale yoga is waardevol omdat we het lichaam van binnenuit versterken en weer bijeen brengen.

Postnatale Yoga staat in het lesrooster omschreven als Easy Hatha yoga. Deze les is heel geschikt voor als je bevallen bent, maar eigenlijk voor iedere vrouw die een kindje heeft gekregen ongeacht hoe lang geleden. 

Cursus

Mama & Baby Cursus

De Mama en Baby yoga cursus is een 6 weekse cursus voor moeders waar je je kindje mee neemt naar de lessen. Je baby kan tijdens de lessen kijken, slapen of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent. Een fijne, ontspannen manier om je lichaam weer te versterken na de zwangerschap en bevalling.  De cursus is opgebouwd uit 6 verschillende lessen. Iedere les heeft een andere thema waaronder het delen van geboorteverhalen, Shantala babymassage, postnatale yoga en baby yoga. 

 

In alle lessen besteden we aandacht aan fysieke oefeningen om je rug, bekkenbodem en buik te verstevigen. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning, ademhalingstechnieken en zachte yogahoudingen om het lichaam diep te kunnen ontspannen. 

 

De lessen zijn ook leuk voor de baby! We houden de baby’s bezig en geven je oefeningen om samen met je kindje te doen plus massagetechnieken die je thuis toe kunt passen. Zo versterk je de band en connectie met je baby terwijl je ervaringen kunt delen met andere moeders. Je bent welkom in de les vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling totdat jouw kind kan kruipen. De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven zodat je je niet druk hoeft te maken over voedingen, verschonen of een huilend baby’tje.
Kosten: 129 euro voor de hele cursus.

ritueel

Rebozo Sluitingsritueel

Het Rebozo sluitingsritueel komt oorspronkelijk uit Mexico en markeert voor de moeder een overgang. De eerste 40 dagen na de geboorte wordt er voor de nieuwe moeder gezorgd door de community. Het huishouden wordt overgenomen, er wordt voor oudere kinderen gezorgd, er wordt gekookt zodat de moeder zich helemaal op haar baby kan richten. Na deze 40 dagen gaat ze zelf deze taken weer op zich nemen en wordt er tijd gemaakt voor de transitie. Van vrouw naar moeder, als afsluiting van de periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Het sluitingsritueel duurt 3 tot 3,5 uur en bestaat uit verschillende onderdelen. Een openingscirkel, een warm kruidenbad, massage en als laatste het sluiten van het lichaam in de rebozo doeken.

Tijdens het ritueel staan we bewust stil bij hoe de overgang voor jou is geweest van vrouw naar (opnieuw) moeder. Misschien heb je je geboorteverhaal nog niet gedeeld, misschien zijn er dingen anders gelopen dan je had gehoopt. Of heb je een prachtige bevalling gehad maar viel de zwangerschap of de periode na geboorte je zwaar. Alles mag gedeeld en gevoeld worden. Jouw lichaam heeft zich 9 maanden lang letterlijk geopend en opengezet voor nieuw leven. Door het sluiten van de doeken kom je weer terug bij jezelf en je eigen kern. 

 

Het ritueel is een heel mooi zacht moment. Om zelf gedragen en verzorgd te worden als nieuwe moeder. Om diepe ontspanning in het lichaam te vinden en alle aandacht voor jezelf te hebben.