zwangerschapsyoga leidsche rijn

wekelijke les

Zwangerschapsyoga

Zwangerschap
yoga

Zwanger zijn is een bijzondere tijd en periode van groei; zowel lichamelijk als geestelijk. Jouw lichaam bereid zich voor om nieuw leven te creëren en jij als (opnieuw) moeder maakt ook een periode van grote verandering mee. In de zwangerschapsyoga lessen bereid je je op beide voor door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, veilige houdingen die geschikt zijn tijdens de zwangerschap en praktische informatie en oefeningen om je voor te bereiden op de geboorte van jouw kindje. 

 

Maak verbinding met jezelf en de baby in jouw buik tijdens de zwangerschap en voel je vol vertrouwen over de geboorte van je kindje. Je kunt instormen in de zwangerschapsyoga les vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de geboorte.

Workshop 

Geboortevoorbereiding met je partner

Geboorte
voorbereiding met je partner

Tijdens de Geboortevoorbereiding met je partner bereid je je samen voor op de geboorte van jullie kindje. We bespreken in deze workshop hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en leggen uit hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. Je kunt deelnemen met je partner maar het kan ook iemand anders zijn die jou ondersteunt tijdens de geboorte. Tijdens deze workshop krijgt je partner praktische en toepasbare informatie over hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling gebaseerd op de volgende punten:

De workshop duurt 2 uur. Je krijgt na de workshop een hand-out toegestuurd met de oefeningen en extra informatie. Het is fijn om vooraf al wat zwangerschapsyoga lessen te hebben gevolgd zodat je als zwangere vrouw zelf al bekend bent met de ademhalingstechnieken en bewegingen. 

Online

Zwangerschaps
cursus

Zwangerschapscursus

In deze online cursus volg jij yogalessen en meditaties vanuit huis en heb je een werkboek vol extra informatie en opdrachten die je ondersteunen tijdens je zwangerschap én je voorbereiden op de geboorte van je kindje. Bij deze complete online zwangerschapscursus ontvang je een totaal van 32 verschillende video’s en audio opnames; gespecificeerd per trimester waaronder 15 unieke yogalessen met verschillende thema’s, 10 meditaties en ontspanningsoefeningen waaronder geboorte affirmaties, visualisaties en yoga nidra’s, 6 verschillende ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap en geboorte, een workshop geboortevoorbereiding die je samen met je (geboorte)partner kunt bekijken en een postnatale les voor na de bevalling. Dit vind je allemaal in een online leeromgeving inclusief werkboek met schrijf oefeningen, opdrachten en extra informatie.

Tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki is een zachte methode voor energetische heling. We putten allemaal uit dezelfde bron van energie en door het opleggen van handen wordt deze energie overgebracht.

Het woord Reiki wordt op verschillende manieren vertaald. Letterlijk vertaald is het kracht van de zon, minder letterlijk universele levensenergie. 

Reiki is een ontzettend mooie, zachte methode om te helen. Het werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Tijdens de zwangerschap kan Reiki je ondersteunen met fysieke klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn of ander ongemak maar ook om angsten weg te nemen die je misschien hebt over de zwangerschap of geboorte of om meer ontspanning te kunnen vinden.

We kunnen de behandeling niet sturen, Reiki doet wat op dat moment het beste voor jou is. Dit is dan ook de kracht van Reiki, het werkt bij lichamelijke klachten maar ook op geestelijk niveau. Reiki brengt je dichter bij jezelf; je komt meer in je kracht te staan.

 

Een Reiki behandeling duurt 75 minuten. We starten de behandeling met een korte intake om te bespreken waar je voor komt. De Reiki behandeling wordt gegeven op een massagetafel waar je onder een kleedje ligt en je je kleding aan mag houden. Kun je niet liggen op je rug doen we de behandeling op de zij of op een stoel. Met ontspannen muziek op de achtergrond laat ik door middel van handoplegging de energie weer stromen op plekken van je lichaam. 

Ben je geïnteresseerd in Reiki tijdens de zwangerschap neem dan contact met ons op via het contactformulier.